Mobilný telefón
+86 186 6311 6089
Zavolajte nám
+86 631 5651216
E-mail
gibson@sunfull.com

Na čo sa používa bimetalový teplomer?

Na čo sa používa bimetalový teplomer?

Bimetalové teplomery sú široko používané v priemysle.Ich typický rozsah je od 40 do 800 (°F).Často sa používajú na dvojpolohovú reguláciu teploty v bytových a priemyselných termostatoch.

Ako funguje bimetalový teplomer?

Bimetalové teplomery fungujú na princípe, že rôzne kovy sa pri zahrievaní rozťahujú rôznou rýchlosťou.Použitím dvoch prúžkov z rôznych kovov v teplomere koreluje pohyb prúžkov s teplotou a môže byť indikovaný na stupnici.

Kde sa často používajú bimetalové pásové teplomery?

 

微信截图_20231213154357

Bimetalové teplomery sa používajú v rezidenčných zariadeniach, ako sú klimatizácie, pece a priemyselné zariadenia, ako sú ohrievače, horúce drôty, rafinérie atď. Sú jednoduchým, odolným a nákladovo efektívnym spôsobom merania teploty.

Na aké potraviny sa používajú teplomery s bimetalovou stopkou?

Tieto teplomery ukazujú teplotu pomocou číselníka.Zaznamenanie správnej teploty môže trvať 1-2 minúty.Bimetalový teplomer na stonke dokáže presne zmerať teplotu relatívne hrubých alebo hlbokých potravín, ako sú hovädzie pečienky a jedlá v hrnci.

Na čo slúži rotačný teplomer?

Môžu byť použité na pozorovanie, že teplo prúdi vedením, prúdením a žiarením.V lekárskych aplikáciách sa teplomery s tekutými kryštálmi môžu použiť na odčítanie telesnej teploty ich umiestnením na čelo.

Kde sa používajú odporové teplomery?

Vďaka svojej presnosti a robustnosti sú široko používané ako in-line teplomery v potravinárskom priemysle.V širokom rozsahu teplôt sa odolnosť kovov zvyšuje lineárne s teplotou.Merací prvok je zvyčajne vyrobený z platiny.

Čo je bimetalový termostat?

Bimetalové termostaty používajú dva rôzne druhy kovu na reguláciu nastavenia teploty.Keď sa jeden z kovov roztiahne rýchlejšie ako druhý, vytvorí sa okrúhly oblúk ako dúha.Ako sa teplota mení, kovy naďalej reagujú inak a ovládajú termostat.

Ako fungujú termočlánky?

Termočlánok je zariadenie na meranie teploty.Skladá sa z dvoch rôznych kovových drôtov spojených dohromady, aby vytvorili spojenie.Keď sa spoj zahreje alebo ochladí, v elektrickom obvode termočlánku sa generuje malé napätie, ktoré je možné merať, a to zodpovedá teplote.

Aké sú 4 typy teplomerov?

Existujú rôzne typy, no nie všetky teplomery sú vhodné pre vaše dieťa.

Digitálne teplomery.…

Ušné (alebo tympanické) teplomery.…

Infračervené teplomery.…

Páskové teplomery.…

Ortuťové teplomery.


Čas odoslania: 13. decembra 2023